19è CONCURS DIGITAL DE DIBUIX INFANTIL

Cookies

Què són les galetes?

Una galeta és un fitxer de text que s'emmagatzema a l'ordinador o dispositiu mòbil mitjançant un servidor web i només aquest servidor és capaç de recuperar o de llegir el contingut de la galeta; a més, permeten al lloc web recordar les preferències de navegació i navegar de manera eficient. Les galetes fan la interacció entre l'usuari i el lloc web més ràpida i fàcil.

Informació general

Aquesta pàgina web utilitza galetes. Les galetes són petits arxius de text generats per les pàgines web que visiteu, les quals contenen les dades de sessió que poden ser d'utilitat més endavant a la pàgina web. Així, aquesta web recorda informació sobre la vostra visita, fet que pot facilitar vostra propera visita i fer que el lloc web us resulti més útil.

Com funcionen les galetes?

Les galetes només poden emmagatzemar text; en general és sempre anònim i xifrat. No s'emmagatzema informació personal en una galeta, ni es pot associar a una persona identificada o identificable.

Les dades permeten que aquesta web pugui mantenir la vostra informació entre les pàgines, i també analitzar la manera d'interactuar amb el lloc web. Les galetes són segures ja que només poden emmagatzemar la informació que el navegador va posar seu lloc, la informació que l'usuari ha introduït en el navegador o la que s'inclou en la sol·licitud de pàgina. No pot executar el codi i no es pot utilitzar per accedir al vostre ordinador. Si una pàgina web xifra la informació de la galeta, només la pàgina web pot llegir la informació.

Quins tipus de galetes utilitzem?

Les galetes que utilitza aquesta pàgina web es poden distingir segons els criteris següents:

1. Tipus de galetes segons l'entitat que les gestiona:

Segons qui sigui l'entitat que gestioni l'equip o domini des d'on s'envien les galetes i tracti les dades que s'hi obtinguin, podem distingir:

  • Galetes pròpies: Són les que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini gestionat pel mateix editor i des del qual es presta el servei sol·licitat per l'usuari.
  • Galetes de tercers: Són les que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini que no és gestionat per l'editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.

En cas que les galetes siguin instal·lades des d'un equip o domini gestionat per l'editor però la informació que es reculli mitjançant aquestes sigui gestionada per un tercer, no es poden considerar galetes pròpies.

2. Tipus de galetes segons el termini que romanen activades:

Segons el termini de temps que romanen activades en l'equip terminal, podem distingir:

  • Galetes de sessió: Són un tipus de galetes dissenyades per demanar i emmagatzemar dades mentre l'usuari accedeix a una pàgina web. Se solen emprar per emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l'usuari en una sola ocasió (p. ex., una llista de productes adquirits).
  • Galetes persistents: Són un tipus de galetes en les qual les dades segueixen emmagatzemades al terminal i s'hi pot accedir i tractar durant un període definit pel responsable de la galeta, i que pot anar d'uns minuts a diversos anys.

3. Tipus de galetes segons la seva finalitat:

Segons la finalitat per a la qual es tractin les dades obtingudes a través de les galetes, podem distingir entre:

  • Galetes tècniques: Són les que permeten a l'usuari navegar a través d'una pàgina web, plataforma o aplicació i usar de les diferents opcions o serveis que hi hagi com, per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d'accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, fer el procés de compra d'una comanda, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, usar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so o compartir continguts a través de xarxes socials.
  • Galetes de personalització: Són les que permeten a l'usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en funció d'una sèrie de criteris en el terminal de l'usuari com ara l'idioma, el tipus de navegador a través del qual s'accedeix al servei, la configuració regional des d'on s'accedeix al servei, etc.
  • Galetes d'anàlisi: Són les que permeten al seu responsable el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades. La informació recollida mitjançant aquest tipus de galetes s'utilitza per mesurar l'activitat dels llocs web, aplicació o plataforma i per elaborar els perfils de navegació dels usuaris d'aquests llocs, aplicacions i plataformes, per tal d'introduir millores en funció de l'anàlisi de les dades d'ús que fan els usuaris del servei.

Eina de gestió de les galetes

Aquesta pàgina web utilitza galetes pròpies per al seu correcte funcionament.

Per al correcte funcionament de la pàgina s'utilitza la galeta de sessió PHPSESSID. Aquesta galeta té la durada de la sessió, és a dir, en finalitzar la sessió, per inactivitat o abandonament de la pàgina, s'esborra la galeta de l'ordinador de l'usuari. També s'utilitza la galeta tècnica "avck" amb una durada d'1 any.

Aquesta pàgina web utilitza Google Analytics.

Google Analytics és una eina d'anàlisi web gratuïta de Google que principalment permet que els propietaris de llocs web coneguin com interactuen els usuaris amb el seu lloc web. Així mateix, habilita galetes en el domini del lloc al qual us trobeu i utilitza un conjunt de galetes anomenades "__utma" i "__utmz" per recopilar informació de manera anònima i per elaborar informes de tendències de llocs web sense identificar usuaris individuals.

Per fer les estadístiques d'ús d'aquesta web utilitzem les galetes amb la finalitat de conèixer el nivell de recurrència dels nostres visitants i els continguts que resulten més interessants. D'aquesta manera podem concentrar els nostres esforços en millorar les àrees més visitades i fer que l'usuari trobi més fàcilment el que busca. En aquesta web es pot utilitzar la informació de la vostra visita per fer avaluacions i càlculs estadístics sobre dades anònims, així com per garantir la continuïtat del servei o per realitzar millores en els seus llocs web. Per a més detalls, consulteu la política de privacitat a l'enllaç següent política de privadesa.

Com gestionar les galetes al vostre equip: la desactivació i l'eliminació de les galetes

Tots els navegadors d'Internet us permeten limitar el comportament d'una galeta o desactivar les galetes dins de la configuració o les opcions del navegador. Els passos per fer-ho són diferents per a cada navegador, podeu trobar instruccions al menú d'ajuda del vostre navegador.

Si no accepta l'ús de les galetes, ja que és possible rebutjar-les gràcies als menús de preferències o paràmetres del navegador, aquest lloc web continuarà funcionant adequadament sense l'ús d'aquestes.

Podeu permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al vostre equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador instal·lat al vostre ordinador:

  • Per a més informació sobre Internet Explorer, o per saber com bloquejar, habilitar o permetre les galetes cliqueu aquí (castellà).
  • Per a més informació sobre Chrome cliqueu aquí.
  • Per a més informació sobre Safari cliqueu aquí (castellà).
  • Per a més informació sobre Firefox cliqueu aquí.

A través del seu navegador, també podeu veure les galetes que estan al seu ordinador, i esborrar-les segons si ho considereu convenient. Les galetes són fitxers de text, els pot obrir i llegir el contingut. Les dades gairebé sempre estan xifrades amb una clau numèrica que correspon a una sessió a Internet per la qual cosa moltes vegades no té sentit més enllà que per a la pàgina web que ho va escriure.

REVOCAR EL CONSENTIMENT PRESTAT

L'informem que si accepta l'ús de les galetes d'aquest portal a través del bàner de la pàgina principal es carregaran en les condicions contingudes en aquesta política de galetes.

Pot revocar el consentiment prestat, així com exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició o qualsevol dels drets en matèria de protecció de dades vigents, a través d'un escrit amb ref. "Protección de datos" i fotocòpia del DNI adreçat a Dpto. Gestión de Clientes y Protección de Datos, Avda. del Camino de Santiago 40, 28050 Madrid o enviant la seva petició amb els mateixos requisits a través de protecciondatos@aqualia.es